Ton Struik

Functie
Gitarist, tamboerijn af en toe eitjes en koebel. Onbezoldigd penningmeester oftewel Scrooge volgens sommige bandleden, maar mijn financieel motto is: ‘Beter méé verlegen dan óm verlegen…’.

Ervaring
Ukelele, klassiek gitaar, diverse schoolbandjes zoals Blub eind 60’er jaren en vanaf begin 80'er jaren samen met Jan en DrumFred spelend in onder anderen Goldwave, Nervous Breakdown, JJ and the Belly Button Oranges Band en natuurlijk tot op heden Belly Button.

Favoriete muziek
Heb je even? Willy DeVille, Golden Earing, Amy Winehouse, De Dijk, Stones, Pink Floyd, Anouk, Mark Knopfler, Ilse, Fleetwood Mac, Joe Cocker, Status Quo, Crosby, Stills, Nash and Young, Eagles, John Mayer en nog vele, vele, vele andere muziekanten... Als het maar binnen komt!

Favoriete nummer van Belly Button
Jarenlang stond Sultans of Swing bovenaan mijn BB-lijstje, maar sinds Carmen is gekomen ga ik voor de nummers van Anouk. Vooral ‘Good God’ en ‘Nobody’s wife’ zijn prachtige combinaties van soft én heerlijk rauw, zowel in de zang als in de gitaren.

Belly Button
Wat is er leuk aan (ons)? De bindende factor van de toch heel verschillende karakters is volgens mij de humor. Humor en relativering zijn, naast het muziek maken, de belangrijkste factoren om het zo lang met elkaar uit te kunnen houden...... net als in een huwelijk.
Bij een optreden is het begrip “leuk” belangrijk voor de klanten, maar vooral ook voor ons!
Leuk is/ was onder meer:
- een podium dat onder het spelen zo bewoog dat een gitarist met versterker en al in de coulissen verdween;
- een drummer die op de vreemdste plaatsen jeuk kreeg tijdens een optreden en dat met z’n stokken probeerde op te lossen;
- het gezicht van "Grote Fred", die tijdens het spelen altijd strak en onverstoorbaar met dezelfde blik alles en iedereen bekijkt (wat gaat er in dat grote hoofd om?);
- de blikken van verstandhouding tijdens het spelen als nummers opeens een spontane wending krijgen en hoe we daar dan weer een mouw aan moeten passen;
- een zangeres die tijdens optredens soms spontaan (of gestuurd door Jan) in een lachstuip belandt....dus dweilen!
- veel leuke en goede, maar soms ook slechte of lachwekkende gastoptredens, kortom te veel om op te noemen! Het leveren van een bijdrage aan al die feesten is sowieso iets wat nooit gaat vervelen!
Het plezier tijdens het spelen staat voorop en de financiën komen op plaats twee.