Fred Sohns

Functie
Sinds een aantal jaren Manus van Alles. Ik mag nog graag een liedje zingen, maar vaker ondersteun ik mijn muzikale vriendjes. Dat doe ik met de tenor- en baritonsax, de akoestische gitaar en de basgitaar. Soms, als het lukt de percussie-instrumenten uit handen van Anton Arie te houden, bespeel ik de tamboerijn, de koeienbel en de eitjes.

Ervaring
Vanaf 1966 actief in de muziek. Eerst in Off Side. Vanaf 1968 in de semi-professionele (soul)band Memphis Junction uit de “stal” van Paul Acket. Hiermee opgetreden door het hele land en ook in verschillende Europese landen. Met deze band een single gemaakt. Vanaf 1972 in de coverband Sirocko. Vanaf 1984 met Belly Button (opname cd met No Trespassing¸ eigen cd opname).

Favoriete muziek

Te veel om op te noemen. Eigenlijk alles wat een authentieke sfeer uitademt. Een duidelijke voorkeur voor soul-achtige muziek (bijv. Chicago, Blood Sweat and Tears en Tower of Power). Ik houd beslist niet van herriemuziek, rap en elektronische “bagger”.

Favoriete nummer van Belly Button
Demasiado Corazon (omdat we die zo retestrak spelen).

Belly Button
Na een “muziekloze” periode van een aantal jaren werd ik ruim 25 jaar geleden gevraagd bij Belly Button te komen spelen. Die vraag kwam precies op het goede moment. Ik miste de muziek en had weer de behoefte om voor publiek te spelen. Het geeft voldoening om je hobby te kunnen beoefenen en daarmee meteen ook anderen een gezellige avond te bezorgen. Het leuke is, dat in deze band niets moet, maar veel mag. De muzikale interpretaties van de gespeelde nummers liggen soms ver uit elkaar. Toch weten we van elk nummer steeds weer één geheel te maken dat staat als een huis. We hebben met elkaar al veel meegemaakt. Het feit, dat de kern van de band al zo lang dezelfde is, geeft aan dat we elkaar goed aanvoelen. Zolang de vingers nog soepel blijven, zal ik muziek blijven maken. En graag in Belly Button.